Støtte fra bloggere

Bare et døgn etter lansering har vi allerede opplevd stor støtte i bloggverden. Her er utsnitt fra noen av bloggene som har skrevet om Vegankravet.

Sara Mauland

Sara er rådgiver ved Universitetet i Stavanger og Rødt-politiker, og har skrevet et langt innlegg med veldig gode argumenter for hvorfor vi bør ha et bedre veganmattilbud i Norge.

Hvorfor er det sånn at uansett hvor man er i landet så er det alltid mulig å skaffe seg en pølse eller frityrstekte poteter, mens sunn og næringsrik mat er vanskeligere tilgjengelig? Bør det ikke være et krav til alle spisesteder at de også har tilbud om mat som er sunn og bra for helsa?  

Menneskerettighetene handler om å ivareta menneskeverdet, ikke kun om å holde mennesker i live. Mennesker blir da individer som har rett til et fullverdig liv. Retten til mat handler derfor ikke bare om å ivareta mennesker biologiske behov for mat, det handler også om å ivareta vårt menneskeverd og rett til å ha innflytelse på eget liv.

Les hele blogginnlegget her. 

Om ditt og datt

Sigrid går på videregående og er aktiv i NOAH. På bloggen sin har hun kommet med en oppfordring til leserne siden om å støtte opp om Vegankravet:

Dette er en gruppe som slåss for mer tilgjengelig veganmat i Norge. Nå har Loving Hut i Oslo stengt og dermed har vi bare EN ordentlig veganrestaurant igjen i hele Norge, nemlig Resept i Stavanger. Det er virkelig for dårlig!! Join Vegankravet på facebook, les om hva de har å si på hjemmesiden deres og støtt oss i kravet om bedre tilbud til en voksende skare med veganere og helse-orienterte mennesker!

Les hele blogginnlegget her. 

Remingu

Remingu-bloggen drives av 18 år gamle Helene Fosse fra Etne som har tatt Vegankravets oppfordring med å sende brev til politikere litt lengre. Hun har nemlig skrevet sitt eget brev som vi deler litt av her, der hun gir miljøproblematikken rundt animalsk mat ekstra oppmerksomhet. Et lite utsnitt fra brevet:

Det at nyheter om Mette Marits flyskrekk og George Clooneys look-alike får flere klikk enn nyheter om de om den skremmende realiteten vi står ovenfor i dag, gjør ikke global oppvarming noe mindre sant. Politikerne gjør langt fra nok, og uten dere med makt her i landet går foran og legger til rette til at folk får den informasjonen de trenger for å ta informerte valg i hverdagen, kommer vi ingen vei. Det er derfor ekstra trist at vi, veganere, som faktisk prøver å gjøre noe på egenhånd, føler såpass med motstand. Samtidig som FN ber oss så pent om å spise mindre animalske produkter, møter vi vanskeligheter hvorenn vi går. 

Les hele blogginnlegget og politikerbrevet her. 

Vi takker for støtten og gleder oss til å lese flere blogginnlegg!

Her finner du en komplett liste over blogger som har skrevet om oss. 

Legg igjen en kommentar

Filed under Bloggstøtte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s